17.4.17

SHAKLEE : GARLIC COMPLEX UNTUK JERAWAT



Pernah dengar tak petua tradisional nak hilangkan jerawat dgn cpt guna BAWANG PUTIH

Siapa yg pernah try cara ni, ada yg berkesan tak

Hah mgkn ada yg berkesan tp ade juga yg mengalami kesan yg tidak disangka2 iaitu MELECUR sbb apa sbb bawang putih ni bila kita letak kat muka akan rasa panas sgt huhu mgkn salah cara kot mgkn just oles gitu je tanpa biar lama2 sgt mcm masker

Tp kat sini saya nak cerita kenapa agaknya bawang putih ni sgt digalakkan bila ada pertumbuhan jerawat

Salah satu sebab utama anda perlu mengambil bawang putih untuk jerawat adalah kerana sifat antioksidannya. Badan kita penuh dengan atom oksigen bebas yang melalui tubuh badan kita dan "mencuri" elektron daripada sel-sel yang sihat seperti sel-sel kulit. Ini menyebabkan kerosakan teruk kepada badan kita.

Bawang putih mengandungi antioksidan yang paling kuat sekali, termasuk mana-mana sumber-sumber sintetik. Selain itu, bawang putih juga mempunyai ciri-ciri antibakteria , antikulat, dan antivirus. Ini bermakna bahawa menggunakan bawang putih untuk jerawat boleh membantu membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat.

Ok saya taknak cerita byk tentang kaedah tradsional dulu yg mana bawang putih ni samada dimakan mentah2 atau disapu pada tmpt yg berjerawat

Oleh kerana dalam shaklee ada dalam bentuk tablet maka saya menyarankan utk uolsss yg ada masalah jerawat ni telan je GARLIC COMPLEX ni

Kepada yang nak order boleh la whatsaap shaa , free consultation for you.


YOUR TRUSTED SID 
Shasha bt Hasmadi 
Whatsaap : 011 1943 1330
Facebook : Shasha Hasmadi
Instagram : Shaa.healthyme


 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI