17.10.17

TIPS BIBIR MERAH



Petua Bibir Merah. Ramai wanita terlalu taksub tentang penjagaan wajah sehingga terlupa betapa pentingnya penjagaan bibir.
Sebenarnya bibir juga merupakan aset yang paling berharga di muka seseorang kerana bibir yang sihat akan sentiasa lembab dan tidak kering. Bahkan bibir yang merah juga mampu menjadi daya penarik seseorang dan memberikan satu penampilan yang meyakinkan.
WOM.my akan kongsi dengan anda sedikit petua tradisional untuk mendapatkan bibir yang sentiasa merah.Namun, untuk mendapatkan bibir yang sentiasa merah dan kekal lembab,anda perlulah rajin mengamalkan petua-petua tradisional ini dan jadikannya sebagai rutin harian anda.

Petua tradisional untuk mendapatkan bibir yang merah:
1. Madu
Madu merupakan penawar atau ubat semulajadi untuk berbagai masalah kesihatan dan kecantikan termasuklah untuk memerahkan bibir. Sapu madu pada bibir anda setiap malam sebelum tidur.
2. Air Mawar
Setiap kali anda hendak tidur malam, usap lembut bibir anda dengan kapas yang dibasahi air mawar untuk membuat bibir kelihatan lebih lembut dan merah keesokan harinya.
3. Limau Nipis
Limau nipis pada dasarnya adalah bahan pemutih semulajadi. Campur dua sudu makan air masak suam dan jus limau dengan duasudu makan madu, kemudian sapukan pada bibir,biarkan selama 10-15 minit . Akhir sekali bilas bibir dengan air suam. Jika ini dilakukan secara rutin, warna bibir yang kehitaman akan berubah menjadi lebih merah.
4. Kunyit
Campurkan isi kunyit yang telah ditumbuk dengan satu sudu teh susu suam atau susu krim. Urut bibir anda dengan ramuan ini setiap hari selama linma minit. Ini akan membuat bibir anda kelihatan merah secara semulajadi dan lebih kenyal.
5. Halia
Tumbuk seketul halia hingga hancur. Perah airnya, campur kuning telur ayam kampung dan makan setiap pagi dan malam. Bibir pucat akan menjadi merah seperti delima merekah.
6. Daun Ketumbar
Daun ketumbar akan memudarkan warna gelap pada bibir. Hancurkan dua lembar daun ketumbar dengan air, kemudian sapukan pada bibir dan biarkan selama 20 minit, dan bilas dengan air suam. Lakukan ini secara rutin untuk mendapatkan hasil yang maksima.
7. Minyak Almond (Badam)
Perubahan warna bibir boleh terjadi disebabkan kurangnya kelembapan. Minyak almond (badam) mengandungi zat yang dapat membantu melembabkan bibir anda. Caranya mudah,anda hanya perlu sapukan minyak almond pada bibir sebelum tidur. Untuk hasil yang lebih maksima, campurkan minyak almond dengan jus lemon dan madu. Jika anda tidak ada minyak almond, anda boleh gantikannya dengan minyak zaitun.
8. Mentega
Anda boleh juga sapukan mentega di bibir setiap malam sebelum masuk tidur. Ini juga dapat membantu mengembalikan warna bibir menjadi lebih segar dan kemerahan.
9. Yogurt
Campuran madu, yogurt dan tepung beras serta beberapa titik jus limau nipis juga dapat digunakan secara teratur pada bibir untuk membuatnya kelihatan lebih merah.
10.   Sireh
Ambil tiga helai daun sirih. Perahkan airnya yang berwarna merah itu kemudian sapu pada bibir anda pada sebelum tidur.
11.   Ubat Gigi
Sapukan ubat gigi ke bibir anda selama 3 minit sebelum mandi. Di samping memerahkan bibir, ubat gigi ni juga boleh membuang semua kesan lipstik pada bibir anda.
 Kesimpulan
Untuk mendapatkan bibir yang merah dan lembab tidaklah susah mana pun, anda cuma perlu amalkan petua bibir sentiasa merah dan kekal lembab ini dengan rajin dan rajinkanlah diri anda untuk buat setiap hari untuk mendapatkan bibir yang anda impikan. Hasil yang anda dapat bukanlah dengan sekelip mata tapi ia akan mengambil masa, jadi anda harus bersabar melakukannya.

17.4.17

SHAKLEE : GARLIC COMPLEX UNTUK JERAWAT



Pernah dengar tak petua tradisional nak hilangkan jerawat dgn cpt guna BAWANG PUTIH

Siapa yg pernah try cara ni, ada yg berkesan tak

Hah mgkn ada yg berkesan tp ade juga yg mengalami kesan yg tidak disangka2 iaitu MELECUR sbb apa sbb bawang putih ni bila kita letak kat muka akan rasa panas sgt huhu mgkn salah cara kot mgkn just oles gitu je tanpa biar lama2 sgt mcm masker

Tp kat sini saya nak cerita kenapa agaknya bawang putih ni sgt digalakkan bila ada pertumbuhan jerawat

Salah satu sebab utama anda perlu mengambil bawang putih untuk jerawat adalah kerana sifat antioksidannya. Badan kita penuh dengan atom oksigen bebas yang melalui tubuh badan kita dan "mencuri" elektron daripada sel-sel yang sihat seperti sel-sel kulit. Ini menyebabkan kerosakan teruk kepada badan kita.

Bawang putih mengandungi antioksidan yang paling kuat sekali, termasuk mana-mana sumber-sumber sintetik. Selain itu, bawang putih juga mempunyai ciri-ciri antibakteria , antikulat, dan antivirus. Ini bermakna bahawa menggunakan bawang putih untuk jerawat boleh membantu membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat.

Ok saya taknak cerita byk tentang kaedah tradsional dulu yg mana bawang putih ni samada dimakan mentah2 atau disapu pada tmpt yg berjerawat

Oleh kerana dalam shaklee ada dalam bentuk tablet maka saya menyarankan utk uolsss yg ada masalah jerawat ni telan je GARLIC COMPLEX ni

Kepada yang nak order boleh la whatsaap shaa , free consultation for you.


YOUR TRUSTED SID 
Shasha bt Hasmadi 
Whatsaap : 011 1943 1330
Facebook : Shasha Hasmadi
Instagram : Shaa.healthyme


12.4.17

SHAKLEE : RAWAT KULIT MUKA ROSAK

Assalamualaikum w.b.t and selamat petang .

Hai korang, harini shaa nak cerita sikit pengalaman ngeri shaa sebelum ni pakai skincare W******W.

Bagi hint je lah ek skincare apa. Kan nanti tak pepasal diaorang datang saman.

Shaa pakai skincare tu dah 2 tahun. Waktu pakai tu memang nampak cun ar kulit , macam cermin berkilat.

Ramai orang puji kulit muka shaa lawa masa tu.

Nak dijadikan cerita , satu minggu kena demam, Tau la kan kalau demam memang malas nak bermake up bagai.

1 minggu tak pakai krim tu. habis terus 1 muka breakout macam apa dah.

Terkejut sangat masa tu tengok muka sendiri memang ngeri.



Ni lah muka shaa selepas pakai skincare nih. Ngeri kan?

Masa ni fikiran dah celaru habis, Yelah kan, Muka kot. kalau nak bercakap dengan orang memang lah pandang muka kan.

Hilang keyakinan diri dah mase ni.

Lepastu mase ni duk kalut pulak cari supplement nak rawat balik muka ni. Beli detoks lah, Beli supplement vitamin C 1000mg.

Tapi semuanya HAMPEHHH. beli habis ribu kot nak beli supplement rawat balik muka ni. '

At last , shaa jumpa Supplement SHAKLEE!

Duk survey survey vitamin apa untuk rawat balik kulit muka rosak akibat high merkuri.

Dan jumpa lah vitamin terbaik untuk rawat kulit rosak dari dalam ni .


Mase ni around 2-3 weeks consume Vitamin Shaklee. Nampak tak perubahan? Jerawat still ada tapi berkurang dah berbanding yg sebelum ni.

Mase ni dah rase yakin dah dengan supplement shaklee ni.

Mase ni pergi kerja pun tak pakai makeup/tak pakai bedak langsung. Sebab rasa rimas sangat bila pakai bedak kalau muka breakout macam ni.



Haaa! ni gambar selepas 2 bulan lebih consume. Memang ketara kan? Masa ni tengok muka memang dah cukup happy dah sebab dah nak pulih dah pun.

Tinggal parut je sikit lagi, Jerawat memang tak berani nak naik dah mase ni.

Tapi still pergi kerja tak pakai bedak. Sebab dah terbiasa tak pakai bedak. Kalau pakai jadi rimas pulek.



Dan ni muka dah sangat clear dah. Mase ni around 4 bulan macam tu. Walupun ada jerawat sikit kat dahi tu. *Jerawat period* . hiks

Tang mana dah semua parut shaa dulu. Semua sebab rawatan hanya dengan supplement shaklee ni tau.

Gambar atas ni memang tak pakai makeup pun tau. Tengok tang bibir tu pucat je berbanding dgn queen kita kat sebelah tu.

Dah terbiasa tak pakai. Rasa malas dah nak tepek2 ni.



HAAAA. Jangan terkejut sekarang dah 100% dah okay berbanding dulu. Muka pun dah tak ada parut , dah tak ada jerawat . sekali sekali tumbuh jerawat sebiji dua tu biasa lah noh.

So sekarang mesti korang nak tahu kan supplement apa sha consume sampai dapat kulit sihat macam ni balik .

Nak pulihkan skin akibat merkuri ni take time tau. Dalam 6-7 bulan masa nak jadi clear balik.

kalau jenis tak sabar jangan harap lah nak dapat kulit sihat balik.

Okay , Jom kita tengok supplement apa yang dah bantu shaa sampai ke sini! jom!




ALFALFA COMPLEX

Untuk kulit rosak ni dah semestinya kimia product tu dah sebati dalam kulit kita kan. 

Jadi Alfalfa Complex dapat mencuci darah dalam badan kita, kimia dalam badan kita yang dah sebati tadi.

Dalam kata lain Alfalfa bertindak sebagai agen DETOKS ! Dia detoks semua benda dalam badan kita tadi.

* Noted : 
Alfalfa complex ada 2 size .
1 size 330 - tahan 2 - 3 bulan 
2 size 700 - tahan 6-7 bulan.


VITAMIN C PLUS 

Vitamin C ni bertindak sebagai pembentukan kolagen dan membuatkan kulit kita ANJAL tau. 

Seperti yang kita tahu, Vitamin C juga bertindak sebagai pencerah dan memudarkan parut. 
SR Vita-C membantu mencerahkan kulit wajah. Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan tona tidak sekata.

Vitamin C antara vitamin yang penting dalam membantu melindungi ketahanan sel sel kulit  dari terdedah dengan sinaran matahari (UV) yang mampu merosakkan sel kulit.

Apabila sel-sel kulit mula terjejas ia akan mengakibatkan pelbagai kerosakan dan kesan terhadap kulit wajah kita. Contohnya :-

Kulit menjadi kusam
Sangat sensitif
Kulit menjadi merah-merah
Jeragat dan jerawat mula membentuk


*Noted : 1 botol Vitamin C shaklee tahan sehingga 6 bulan . 




GARLIC COMPLEX

Tahu tak kenapa kulit orang korea licin tak ada jerawat?

Sebab ni lah, diorang makan bawang puth. Sekali makan / hidangan ada 10 ulas bawang.

Kalau 3 kali makan ? Sebab tu lah kulit licin diorang licin macam bawang putih.


Garlic komplex ni bertindak sebagai
1- Anti bakteria
2- Anti Fungus
3- Anti Viral

So pendek kata , Garlic menghalang pembentukan jerawat serta merta tau.

kalau jerawat tumbuh sekali sekala pun, garlic membantu menghapuskan kan terus jerawat hidup,

Jadi jerawat tak sempat membesar dengan jayanya lah.

*Noted : 1 botol Garlic tahan 2 bulan.


Nampak tak 1 set jerawat ni semua tahan lama! Sangat berbaloi tau.

Korang yang ada masalah macam shaa ni boleh la whatsaap shaa.

Shaa boleh tolong korang.


YOUR TRUSTED SID 
Shasha bt Hasmadi 
Whatsaap : 011 1943 1330
Facebook : Shasha Hasmadi
Instagram : Shaa.healthyme




 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI